Σχετικα με εμας

Πίσω στην Αρχική
greenlogo

Καλώς ήλθατε στην Home !

Η HOME By Nature ΕΕ ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και είναι μια Ελληνική  ανεξάρτητη εταιρία που ασχολείται με την παραγωγή κ εμπορία υψηλής ποιότητας  προϊόντων ελιάς που προορίζονται για την gourmet και delicatessen κουζίνα.

Έχοντας μεγαλώσει και ανατραφεί με τις παραδοσιακές Ελληνικές οικογενειακές αρχές και αξίες, έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε το φαγητό ως ένα τρόπο δημιουργίας δεσμών μεταξύ οικογένειας και φίλων, συνεισφέροντας σε έναν αρμονικό και χαρούμενο τρόπο ζωής. Αυτό είναι ο λόγος που διαλέγουμε τα καλύτερα και ποιοτικότερα υλικά καθώς και τις πιο σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, εφαρμόζοντας αυστηρές διαδικασίες, ώστε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε όλη την γκάμα των προϊόντων μας.

Χρησιμοποιείστε τα προϊόντα μας στην καθημερινότητα σας

Οι ιδιόκτητοι και επιλεγμένοι ελαιώνες μας βρίσκονται στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Παράγουμε 3 ποικιλίες εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, μαρμελάδα ελιάς και γλυκό κουταλιού ελιάς.

Κάτω από την προσωπική μας φροντίδα σας προσφέρουμε προϊόντα ανώτερης ποιότητας.

shutterstock_125847464

Μέθοδοι παραγωγής του Home Olive Oil 

Αναλύοντας τα βήματα

Ο τρόπος παραγωγής αναλύεται σε 5 στάδια:

  1. Συγκομιδή
  2. Μεταφορά
  3. Επεξεργασία ελιών με την μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης 
  4. Παραλαβή και αποθήκευση ελαιολάδου
  5. Εμφιάλωση

Με σεβασμό στην φύση αυξάνουμε τις καλλιέργειες με την χρήση τεχνικών και διαδικασιών που βασίζονται στις αρχές της βιολογικής γεωργίας και της αειφόρου ανάπτυξης.   

Η συγκομιδή και η συλλογή γίνεται εξ ολοκλήρου με τα χέρια.

Μετά την ολοκλήρωση της ημερήσιας συγκομιδής και μέσα στις επόμενες 12 ώρες, πλένουμε και καθαρίζουμε τους καρπούς πριν τους μεταφέρουμε για την εξαγωγή του ελαιολάδου. Η εξαγωγή είναι μια καθαρά μηχανική διαδικασία, που όμως δεν περιλαμβάνει χημικά προϊόντα και προσμίξεις έτσι ώστε το ελαιόλαδό μας να είναι 100% αγνό και φυσικό. Μεγάλη σημασία δίνεται και στη θερμοκρασία που επικρατεί σε όλη τη διαδικασία της έκθλιψης καθώς διατηρείται κάτω απο τους 23ο C (ψυχρή έκθλιψη) για να διατηρήσουμε όλα τα πλούσια χαρακτηριστικά (πολυθενόλες, αντιοξειδωτικά κ.τ.λ.)  καθώς σύνθετα συστατικά όπως το χρώμα, η γεύση και το άρωμα.

Αμέσως μετά την έκθλιψη, το ελαιόλαδο συλλέγεται σε ειδικές δεξαμενές οι οποίες βρίσκονται σε ελεγχόμενο περιβάλλον με σταθερή θερμοκρασία (20ο C) όλο τον χρόνο. Εκεί μένουν για 1,5 μήνα έτσι ώστε να γίνει το πρώτο φυσικό «φιλτράρισμα» και στη συνέχεια να ακολουθηθεί η διαδικασία της εμφιάλωσης.

Η εμφιάλωση γίνεται με τα πιο σύγχρονα μέσα ενώ ταυτόχρονα τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής. Το εμφιαλωτήριο – τυποποιητήριο βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα εντός του χώρου του ελαιοτριβείου. Έτσι αποφεύγονται οι πολλές μεταγγίσεις και μετακινήσεις του ελαιολάδου κι αυτό έχει  ως αποτέλεσμα να εμφιαλώνουμε την απόλυτη ποιότητα.